MAȘINI MAI MULTE, DAR VECHI

0
2139

Parcul auto din judeţul Buzău a cunoscut o creştere explozivă în prima jumătate a acestui an, odată cu eliminarea taxei de mediu. Numărul maşinilor înmatriculate de la începutul anului și până acum a depăşit deja numărul celor înregistrate în anul 2016. Totodată, și numărul celor care au obținut permisul auto s-a dublat față de anul trecut. Pentru polițiștii de la Rutieră, noua situație din trafic constituie o provocare în plus.

 

S-au făcut înmatriculări pe bandă rulantă în primele şase luni ale acestui an în judeţul Buzău. Mai precis peste 7.000 de autovehicule au fost înregistrate în evidenţele autorităţilor, adică mai mult decât tot anul trecut. Creşterea foarte mare a numărului de înmmatriculări are si o explicatie: eliminarea timbrului de mediu. Creșterea numărului de mașini pe drumurile din județ a fost constatată si de către Poliția Rutiere Buzău, care anunță că numărul persoanelor care au obținut permis auto s-a dublat față de anul trecut.

 

Există însă și un fenomen îngrijorător semnalat de specialiștii din industria auto odată cu eliminarea taxei de mediu: parcul auto se învechește, fiind aduse din Occident mașini fabricate acum 10 sau chiar 15 ani, care sunt mult mai ieftine decât cele mai noi. În evidenţele autorităţilor, la nivelul judeţului Buzău există aproape 130.000 de autovehicule şi 110.000 de posesori de permise auto.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 12