Bani pentru reabilitarea drumurilor

0
1126

Infrastructura rutieră din județul Buzău va fi modernizată cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre doua proiecte, în valoare de 178 milioane lei, depuse de Consiliul Judeţean Buzău.

Două drumuri județene din zona de munte a Buzăului vor fi reabilitate complet, cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de doua proiecte, in valoare de 178 milioane lei, depuse de Consiliul Judetean Buzau. Primul proiect presupune refacerea completă a tronsonului de drum județean Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – limita cu judeţul Vrancea.

Tot în acest an va fi reabilitat, cu bani de la Guvern, și drumul judetean 203k, tronsonul care leagă orasul Buzău de comuna Vintilă Vodă, în acest moment fiind în derulare procedura de atribuire a lucrărilor. Un alt proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală vizează reabilitarea drumului județean Cozieni – Bozioru – Brăiești, pe o portiune de 21 de kilometri. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău precizează că lucrarea va fi una complexă, zona fiind cunoscută pentru alunecările de teren frecvente.

Procedurile de licitație pentru atribuirea celor două lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere vor demara în perioada următoare iar dacă nu vor exista contestații, lucrările ar putea începe la toamnă. Conducerea Consiliului Județean Buzău speră ca modernizarea celor două drumuri județene să constituie un imbold pentru dezvoltarea turismului în zona de munte a județului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =