CERCETĂRI ARHEOLOGICE RELUATE

0
1105

O nouă descoperire arheologică, în judetul Buzău. În necropola din apropiere de localitatea Cârlomăneşti, în punctul La Arman, au fost dezvelite recent trei morminte despre care specialiștii spun că aparţin Epocii Bronzului. În această vară, nouă morminte sunt cercetate de către arheologi de la Muzeul Judeţean Buzău, împreună cu echipe de profesori universitari și studenți ai Facultăţii de Istorie Bucureşti, dar și elevi de liceu aflați în practică.

Cercetarea arheologică la necropola de lângă localitatea Cârlomănești, în judeţul Buzău, a fost reluată după o pauză de trei ani.  Zilele trecute, în punctul la Arman, arheologii au descoperite trei morminte despre care spun că provin din Epoca Bronzului. În această vară arheologii au deschis 9 morminte, inclusiv cele cercetate în prezent.

Între anii 2008 şi 2014, în zonă au fost descoperite şi cercetate peste 80 de morminte. Noile descoperiri arheologice din necropolele de la Pietroasele şi Cârlomăneşti sunt extrem de importante pentru istoria meleagurilor buzoiene.

În prezent, pe șantierul de la Cârlomănești lucrează, alături de specialiștii Muzeului Judetean, o echipă de arheologi de la Facultatea de Istorie din București. La săpături contribuie însă și elevi buzoieni de liceu, care s-au bucurat de prilejul de a descoperi tainele arheologiei.

Suprafaţa necropolei este destul de mare şi, în acest areal mai sunt încă morminte nedezvelite. Acestea vor fi cercetate după ce vor fi îndeplinite toate formalităţile legale între Muzeul Judeţean Buzău şi proprietarii terenurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =