Cel mai bun din lume la chimie

0
1239

România se poate mândri cu cel mai bun elev la chimie la nivel mondial. Pentru al doilea an consecutiv Paul Haidu Gerea, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân a câştigat medalia de aur la olimpiada internaţională de chimie. Evenimentul s-a desfăşurat în Thailanda.

300 de elevi din 75 de ţări, două probe de concurs, unsprezece probleme, desfăşurate pe 54 de pagini de rezolvat în cinci ore şi o muncă asiduă , totul pentru o performanţă remarcabilă.

Uşor timid şi extrem de modest,  dar cu o minte sclipitoare , Paul spune că subiectele de anul acesta i s-au părut prea uşor de rezolvat.

Întrucat olimpiada de chimie s-a deşfasurat după examenul de bacalaureat , Paul recunoşste cu nonşalanţă că nu a ănvăţat nimic pentru bacalaurat, ci în toată acea săptămînă s-a pregătit doar pentru olimpiadă.

În spatele unor asemenea reuşite, ce nu sunt la îndemână oricui, stau ani întregi de studiu intens, şi totul din pasiune pentru chimie.

Pentru Paul sutele de medalii obţinute şi concursurile câştigate reprezintă doar primul pas către un viitor strălucit. Îşi va continua studiile la universitatea din Stanford, Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost admis cu brio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 71