BANII PENTRU SALARII, EPUIZAȚI

0
1698

Deși ne aflăm de abia la jumătatea anului, banii pentru salariile dascălilor și personalului auxiliar din școlile și liceele din Buzău sunt pe cale să se epuizeze! Este semnalul de alarma tras de sindicalistii din învățământ, care spun că este nevoie urgent de o rectificare bugetară a Guvernului pentru ca profesorii și ceilalți angajați din școli și licee să primească lefurile la timp. Deja, în câteva școli și grădinițe din județ, nu mai sunt bani pentru salarii.

Nu numai că nu li se vor majora salariile, de la 1 iulie, așa cum se anunțase inițial de către fostul guvern, însă este posibil ca profesorii să primească lefurile cu întârziere luna viitoare. Cel putin la Buzău fondul alocat de Guvern pentru lefurile dascălilor este pe cale să se epuizeze.

Ion Dobre, lider SÎP Buzău declară că la această oră nu mai au bani de salarii.

“Așteptăm o rectificare bugetară pentru a putea plăti salariile. Cînd și-au făcut un proiect de buget, înseamnă că nu au ținut cont de realitate, de ceea ce se întîmplă.”a declarat Ion Dobre, lider SÎP Buzău.

Sindicalistii afirmă că există numeroase unități de învățământ din județul Buzău unde fondul de salarii a ajuns la zero, situația fiind critică.

Liderii de sindicat mai spun că unii dintre directorii anumitor unități de învățământ au fost mai precauți și nu au acceptat să acorde decât o parte din banii de concediu cuveniți dascălilor pentru perioada de vară, tocmai pentru ca la toamnă să nu fie probleme cu plata salariilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 59