Vizită prezidențală în Vrancea

0
1248

Președintele României, Klaus Iohannis ajunge marţi, 18 iulie, în Vrancea. Vizita are loc la Mausoleul din Mărăști, unde vor avea loc manifestări cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când a început Primul Război Mondial.

„În seara zilei de 18 iulie, Preşedintele va lua parte la un moment cu totul special, acesta va avea loc la Mausoleul de la Mărăşti, în judeţul Vrancea, la exact 100 de ani la bătălie, una dintre cele mai mari desfăşurate pe teritoriul României în Primului Război Mondial. Iată, Preşedintele ia parte la un ceremonial militar, dar, de asemenea, aduce omagii ostaşilor români care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial. Şi aş vrea să vă mai spun un lucru, Preşedintele vrea să pună în evidenţa contribuţia remarcabilă pe care au avut-o ostaşii români la ceea ce înseamnă realizarea Unirii. Şi de asemenea, două aspecte importante — cât este de necesar să marcăm momentele glorioase ale Armatei Române şi Preşedintele îşi mai doreşte să sublinieze nevoia urgentării, nevoia intensificării pregătirilor pentru anul 2018. Să nu uităm că vorbim despre Centenarul Marii Uniri şi sunt necesare aceste pregătiri foarte serioase” a transmis Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

Vizita va începe la ora 17 când președintele Klaus Iohannis și ceilalți participanți vor fi întâmpinați cu un ceremonial militar. La ora 17:20 va avea loc o vizită a mausoleului, urmând ca la 17:30 să aibă loc mai multe alocuțiuni. Vizita din Vrancea se va încheia cu ceremonia oferirii Drapelului comemorativ ”Centenarul Bătăliei de la Mărăști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =