Prefectul județului Buzău amenință cu demisia

0
2102

Situație inedita în județul Buzău. Prefectul județului, Carmen Ichim, ar putea renunța la funcție deoarece o hotărâre judecătorească o obligă să achite pagube create cu mult timp în urma de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Carmen Ichim se așteaptă și să aibă poprire pe salariu, caz în care a anunțat că își va da demisia.

Funcția de prefect al județului Buzău ar putea deveni, în scurt timp, un job de care se va feri toată lumea. Asta deoarece reprezentantul Guvernului în județ trebuie să achite despăgubiri ca urmare a nepunerii în aplicare a unui titlu de proprietate în localitatea Vâlcelele, emis de Comisia judeţeană de fond funciar, în anul 2011. Chiar dacă nu are vreo implicare în eroarea comisă acum 6 ani, prefectul Carmen Ichim se asteaptă să i se pună poprire pe salariu, pentru recuperarea prejudiciului. Situația este una fără precedent la Buzău.

“În data de 5 mai (a.c.) au fost poprite conturile instituției prefectului de către un executor judecătoresc, în dosarul lui Marius Paraschiva, cu restituirea a 40 de hectare în comuna Vâlcelele. Acest lucru s-a realizat, i-am restituit titlul. Cu taote acestea, instanța ne menține sentința judecătorească și în continuare vrea să execute instituția prefectului. ” spune Carmen Ichim, prefect Buzău.

Carmen Ichim este nedumerită și de faptul că instanța a menținut amenda judiciară pe numele prefectului deși eroarea comisă în anul  2011 a fost reparată. Aceasta a anunțat că este dispusă să demisioneze din funcția de prefect dacă i se va impune poprire pe salariu.

 

“Mi se pare o nedreptate ca prefectul și instituția prefectului să răspundă pentru niște acțiuni pe care nu le face și nu poate fi direct răspunzător. (…) Au fost perioade în care fie nu am avut prefect sau subprefect, iar atunci nu se puteau ține ședințele de fond funciar din cauză că prefectul este președinte, iar subprefectul este secretar al acestei comisii. Din păcate lucrurile sunt mult mai încurcate decât credeam. (…) Încă o dată vă spun un lucru. În situația în care voi vedea că o amendă venită din trecut mi se aplică, plec de pe funcția de prefect, și nu cred că va mai veni cineva pe această funcție până nu se armonizează legislația. ” a conchis Carmen Ichim, prefect Buzău

Carmen Ichim deține funcția de prefect al județului Buzău de numai două luni și jumătate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =