ROȘII ROMÂNEȘTI ÎN SUPERMARKET

0
1323

Roşiile de Buzău vor fi de la sfârşitul acestei săptămâni pe rafturile magazinelor Lidl din toată ţara. Depozitele retailerului german sunt pregătite pentru a livra la nivel naţional în jur de 150 de tone. Roşiile vor ajunge pe rafturi la un preţ de aproape 6 lei pe kilogram. “Super roşia“, aşa cum i se mai spune soiului Buzău 1600, datorită gustului bun şi a conţinutului mare de licopen a fost creat în 1974 la Staţiunea Legumicolă din Buzău.

Primele roşii „Buzău 1600”, un soi creat în anii ’80 şi considerat de cercetători atât aliment, cât şi medicament, vor ajunge în câteva zile în magazinele din țară ale unui cunoscut retailer german. Producţia este asigurată printr-o colaborare pe care Lidl a iniţiat-o anul trecut cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău şi şase producători din judeţele Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara. Depozitele retailerului german sunt pregătite pentru a livra la nivel naţional în jur de 150 de tone. Roşiile vor ajunge pe rafturi la un preţ de aproape 6 lei pe kilogram.

Parteneriatul dintre Lidl si Statiunea Legumicolă din Buzău a fost favorizat si de legea supermarketurilor, care obligaămarile lanțuri de magazine să aibă pe rafturi 50% produse românești.

Soiul de roşii „Buzău 1600”  sau “Super Rosia” a fost ales dintre alte patru soiuri vechi româneşti, în urma unor degustări organizate de Lidl. Planta dă fructe mari, de aproximativ 200 de grame bucata, de formă sferică şi culoare roşie uniformă, considerate de cercetători benefice în prevenţia bolilor canceroase. Aceasta datorită conţinutului mare de licopen, un antioxidant puternic cu proprietăţi anticancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =