Nu deţin autorizaţie de incendiu

0
1563

Directorii unităților școlare trebuie să facă toate demersurile necesare, până la deshiderea anului şcolar, pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Este cerința Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la începerea noului an şcolar.

 

Unitățile școlare din Buzău construite după 1992, dar și cele existente, la care s-au făcut investiții ce au presupus intervenții asupra clădirilor, trebuie să obțină autorizație de securitate la incendiu pentru a putea funcționa.

În județul Buzău, există un număr de peste  560 de unități de învățământ, cu 677 de clădiri, dintre care aproape 170 de imobile sunt încă neautorizate.

Inițial, termenul limită pentru a intra în legalitate era decembrie 2016. Între timp, termenul de obținere a autorizației a fost prelungit până în acesta vara. Cu toate acestea, nu s-au făcut pași mari pentru a intra în legalitate.

Anul scolar 2017-2018, începe mai devreme, pe 11 septembrie, iar până la această data toate şcolile trebuie să aibă avize sanitare şi de siguranţă la incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 51