O nouă victimă a mării

0
1234

Un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 37 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce s-a înecat în valurile mării. Tragedia s-a petrecut la Eforie Sud, chiar sub ochii soţiei şi ai copilului aflaţi pe plajă. Deşi a fost scos din apă de salvamari şi resuscitat aproape o oră, în cele din urmă medicii au declarat decesul. Este al 7-lea turist care piere înecat în mare de la începutul verii.

 

Martorii spun că bărbatul venise la plajă cu soţia, copilul şi câţiva prieteni. Nu intrase în apă de trei zile, dar ieri nu a mai rezistat. Deşi toată ziua a fost arborat steagul roşu, semn că scăldatul este interzis, iar salvamarii îşi terminaseră şi ei programul, tânărul s-a aventurat în  larg. A fost surprins de valuri şi tras de curenţi spre dig. Un turist aflat pe plajă l-a văzut şi a încercat să îi sară în ajutor.

Oamenii aflaţi pe plajă au sunat la 112. Între timp doi salvamari au venit de acasă şi au început să îl caute pe bărbat.

Doua echipaje de la serviciul judeţean de ambulanţă au sosit la faţa locului şi rând pe rând, asistente, medici şi chiar pompieri au încercat să îl resusciteze pe bărbat. Zeci de minute au încercat medicii de la ambulanţă să îl readucă la viaţă pe bărbatul scos din mare de către salvamari. Desi inima bărbatului nu a răspuns la nici una din injectiile cu adrenalina, doctorii au continuat manevrele de resuscitare. Din păcate, timpul mult prea mare petrecut în apă şi loviturile surveniteîin urma impactului cu stabilopozii, au făcut ca misiunea medicilor să se incheie tragic.

Ieri în staţiunile de pe litoral a fost  arborat steagul roşu. Este al şaptelea deces înregistrat de la începutul sezonului.

În această dimineaţă, la Costinesti, alte 3 tinere au fost salvate de pe mare. Medicii de pe ambulanţă au efectuat manevre de resuscitare, iar acestea au fost transportate la spital, în stare stabilă şi conştiente.

Tot în această dimineaţă, în jurul orei 10.00 a fost găsită şi fetiţa, de 14 ani, dispărută în valuri, la Eforie Nord, pe 27 iunie, şi căutată zi de zi de scafandri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =