Prahova: dosar pentru lovire și alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice în cazul tinerei umilită de colege

0
1131

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că polițiștii s-au sesizat din oficiu după apariția în spațiul public a unei noi înregistrări video în care apar două adolescente care au un conflict, una dintre ele lovind-o în repetate rânduri pe cealaltă.

Conform imaginilor, victima este așezată în genunchi în zăpadă, iar agresoarea o înjură și o lovește puternic cu palmele în zona feței, dar și cu piciorul, la un moment dat călcând-o pe cap.

În urma verificărilor, cele două tinere au fost depistate, fiind vorba despre două fete de 17 ani, victima fiind din Ploiești, iar agresoarea din Drăgănești.

Acestea au fost duse la audieri, iar în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru lovire și alte violențe.

Alți patru adolescenți au fost audiați, duminică, de polițiștii din Ploiești, după apariția în spațiul public a unei înregistrări video în care două tinere bat și amenință o adolescentă, iar un băiat prezent la fața locului o stropește pe victimă cu apă, potrivit agerpres.ro

În cauză a fost deschis dosar pentru lovire și alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice.

Imediat ce filmarea în care o fată de 14 ani trece printr-o umilinţă ca din filmele cu gangsteri a apărut în mediul on line, opinia publică le-a pus la zid pe agresoare. Una dintre ele, elevă în clasa a XI-a la un liceu de renume din Ploieşti, chiar a fost jignită şi ameninţată după ce a postat scuze pe pagina sa de socializare.

 

„Îmi prezint scuzele mele publice pentru ceea ce am făcut. Sunt foarte conștientă ca am greșit, îmi asum vina pentru tot, voi raspunde moral si penal pentru tot ce am comis. Îmi pare extrem de rău pentru tot, am fost chiar proasta.A fost un moment de nervozitate in care am reacționat așa, mi a părut rau imediat după ce am comis fapta. In situația data, îmi închid contul de facebook si îmi cer scuze tuturor, îmi pare rău pentru ce am făcut. Un share va rog din suflet”

                                                          SURSA: Facebook.com

În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal, iar părinţii victimei au depus o plângere împotriva agresorilor fetei lor.

Direcţia pentru Protecţia Copilului va face si ea demersuri pentru ca toţi minorii care au luat parte la scena şocantă să fie consiliaţi psihologic.

Psihologii atrag atenţia că un astfel de tratament poate cauza probleme grave inclusiv în viaţa de adult a copilului agresat. De partea cealaltă, chiar agresorii sunt de obicei victime.

Având în vedere că sunt minori, agresorii, cele două fete şi băiatul, nu pot răspunde penal pentru fapta lor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 68