,,OPRITI CONSTRUIREA FARA AUTORIZATII!,, CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE A POLIȚIȘTILOR DIN RÂMNICU SĂRAT

0
1065

,,Opriti construirea fara autorizatii!,, este indemnul polițiștilor locali, din Rm.Sărat, care au demarat o acțiune de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la nerespectarea legii în domeniul construcțiilor. Sancțiunele pentru cei care construiesc fără autorizație sau pentru cei care nu respectă proiectul tehnic ajung până la 100.000 de lei.

 

Un fenomen ce a căpătat amloare în ultimii ani este recompatimentarea apartamentelor după bunul plac, din dorința de a avea mai mult spațiu, fără a ține cont de regimul construcțiilor sau de structura de rezistență a acestora. Este și motivul pentru care legea construcțiilor a fost modificată.

Acest lucru obligă autoritățile să ia măsuri și să informeze cetățenii cu privire la sancțiunile pe care le risc dacă demolează sau construiesc fără autorizații. Polițiștii locali din Rm. Sărat au demarat începând de luni campania ,,Opriți construirea fără autorizații!,, aceasta urmând să se desfășoare atât în zona blocurilor, cât și a caselor.

“De aici inainte trebuie să respectăm o anumită lege, Dacă până acum nu s-a ținut cont de anumite prevederi, când vor dori să își facă o carte funciară sau să vândă e vor lovi de acst impediment. (…) De aceea încercăm pe această cale să îi informăm din timp.” a spus Emilian Burlacu, dir. Pol. Locală Rm. Sărat

Amenzile pentru construcțiile realizate, fără autorizație, în casă sau la casă au crescut, după ce legea 163/2016 a intrat în vigoare.

“Nu există avertisment, ci doar un minim sau un maxim, iar pentru nerespectarea autorizației de cosntruire cuantumul minim este de 50.000 de lei.”a mai spus Emilian Burlacu, dir. Pol. Locală Rm. Sărat

Efectuarea unor lucrări fără autorizație de construcție sau demolare este sancționată cu sume cuprinse între 1000 și 100.000 de lei, iar pentru nerespectarea autorizației de construire sau a proiectului tehnic, amenda pornește de la 50.000 și ajunge până la 100.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 71