LEGEA SALARIZĂRII APROBATĂ

0
1105

Legea salarizării unitare a fost aprobată astazi de Camera Deputaților, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” si 47 ”abțineri”. Patru parlamentari nu au votat. In cazul in care legea nu va fi atacata la Curtea Constitutionala, va merge la presedintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.

 

Dezbaterile  pe legea salarizarii s-au incheiat după aproximativ o oră și 20 de minute.

Cum Camera Deputaților este for decizional în acest caz, legea va merge la Cotroceni pentru promulgare. Asta numai daca nu va fi atacată la Curtea Constituțională. USR anunțase înca de aseara că intenţionează să sesizeze CCR în privinţa legii salarizării unitare, despre care a spus că nici acum nu se cunoaşte impactul bugetar, iar membrii Guvernului ”improvizează” pentru că nu ştiu acest lucru.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus, inainte de votul de astazi, că legea este un proiect asumat de către PSD, partid care  va răspunde ”integral şi definitiv”.

La finalul votului, președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat dur pe ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, pentru că a lipsit de la dezbaterile legii. Liderul PSD a mai declarat că ar fi fost de dorit și prezența premierului Grindeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 61