46 de medici care au atins vârsta de pensionare încă îşi desfăşoară activitatea.

0
1233

Lipsa medicilor este atât de mare în spitalele din judeţul Buzău, încât la acest moment, 46 de specialişti pensionaţi încă mai profesează. Nemulţumiţi de salariile din ţară şi atraşi cu câştiguri mult mai mari în spitalele de peste hotare, tot mai mulţi tineri medici aleg să plece în străinătate.

Numerosi internişti, dentişti, cardiologi dar si alte categorii de medici lucreaza la clinici si fac garzi, deşi au ieşit la pensie şi speră că într-o zi vor fi înlocuiţi de absolvenţi, care să nu mai plece în străinătate. Din pacate, exodul cadrelor medicale în afara graniţelor continuă. Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare, arată Casa Judeţeană de Sănătate.

“Şi la nivelul judeţului Buzău există un deficit de medici. Avem localităţi unde nu există niciun medic de familie. Tot în cadrul asistenţei primare avem 26 de medici care îşi desfăşoară în continuare activitatea, deşi au ieşit la pensie. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la specialităţile cliice, unde avem 46 de medici care au atins vârsta de pensionare şi îşi desfăşoară în continuare activitatea.” a precizat preşedintele CJAS Buzău, Paula Grigore.

În ultimii ani, peste 18.000 de medici şi 50.000 de asistenţi medicali au părăsit sistemul sanitar românesc pentru a profesa în spitalele din străinătate. Pentru pregătirea acestora, statul român ar fi investit nu mai puţin de 3,5 miliarde de euro. La nivel natţional lipsesc peste 10.000 de medici din sistemul sanitar de stat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 32