Alertă în Buzău! 154 de persoane mușcate de căpușe!

0
1310

Alerta in judetul Buzau! Trei persoane au fost diagnosticate  cu boala  Lyme după ce au fost muşcate de căpuşe. Toţi pacienţii au primit tratament si nu prezintă niciun pericol.    Boala Lyme este denumită și „boala cu 1000 de fețe”, din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta, care pot duce la confundarea sa cu alte afecțiuni.

Căpusele fac deja victime la Buzău. Odată cu încălzirea vremii, la secția de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean s-au prezentat 154 de persoane muşcate de căpuşe. Toţi pacienţii au primit tratament după ce le-a fost fost extrase insectele de sub piele, dar ulterior 6 dintre ei au dezvoltat simptome care i-au dus pe medici cu gândul la boala Lyme.  Bănuielile specialiştilor s-au confirmat în cazul a trei dintre bolnavi.  Pacienții diagnosticați cu boala Lyme au 60, 63  șI 74 de ani si sunt din localitățile GălbinașI, Largu șI Smeeni.

Medicii atrag atenţia încă o dată că persoanele muşcate de căpuşe trebuie să se prezinte la spital, nicidecum să extragă  singure  insectele. De cele mai multe ori, boala Lyme  trece neobservată. Dacă afecţiunea nu este tratată la primele semne, acestea pot dispărea, dar există riscul să reapară peste câteva luni şi să aducă şi unele complicaţii. La reapariţia simptomelor, boala Lyme poate afecta inima,  muşchii, articulaţiile şi sistemul nervos.

Boala Lyme este denumită și „boala cu 1000 de fețe”, din cauza marii varietăți de simptome pe care le poate dezvolta, care pot duce la confundarea sa cu alte afecțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 31