O vulpiță de 2 luni, crescută în apartament, a fost predată Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB

0
1790

Are două luni, este plină de energie și se comportă ca un cațel. Este, pe scurt, povestea unei vulpi adoptate de o familie din Focșani.

Puiul de vulpe abia deschisese ochii când a fost gasit, într-o pădure. Oamenii s-au gândit că nu va supraviețui singur, așa că l-au luat acasă. Acum că puiul s-a mai mărit l-au predat Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Petrești.

Regimul de apartament și-a pus însă amprenta serios asupra animalului.

“Se comportă atipic pentru un animal sălbatic. Este ca un cățeluș. Asociază omul cu familia. Va fi dificil să o facem să își recapete frica față de oameni. Nu i-au asigurat un regim alimentar corespunzător, iar vulpița suferă acum de rahitism. Există toate șansele ca în timp să se recupereze. În momentul de față este sub observație și are tratament pentru a remedia situația. ” a declarat Matei Dragomir, coordonator Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB.

Simpaticul pui de vulpe are nevoie nu doar de un program intens de adaptare la viața în salbaticie, ci și de un nume. Cei care vor sa se implice în găsirea lui, pot face propuneri pe pagina de facebook a centrului, ACDB.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 71