Prefectura Buzău are conturile blocate din cauza unei erori

0
1309

Totul pleacă de la o eroare comisă, cu mult timp în urmă, de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar din cadrul Prefecturii, în urma căreia a rezultat o pagubă de 300.000 de lei.

În urma unei decizii judecătorești, de la începutul lunii mai, Prefecturii Buzău i-au fost blocate toate conturile, atât la Trezorerie, cât și la bănci. Deja angajații și-au luat salariile cu întârziere, iar noul prefect Carmen Ichim riscă să aiba  poprire pe salariu și pe conturile personale pentru o decizie de care nu se face responsabilă.

Totul a început de la hotărâre judecatorească definitivă și irevocabilă din 2012, care nu a fost pusă în aplicare de către prefectul de la acea vreme. De vină pentru această situație este o eroare comisă de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar din cadrul Prefecturii, în urma căreia a rezultat o pagubă de 300.000 de lei. Prefectul judetului consideră că măsura impusă este injustă, atât timp cât ar trebui să răspundă cei vinovaţi, nu întreaga instituţie.

“…Într-un dosar în care nu s-a pus în executare sentința dată, au acționat în instanță, au solicitat despagubiri. Li s-a acordat despăgubirile, într-o sumă destul de mare, dar pentru Comisia Județeană de Fond Funciar, nu pentru Instituția Prefectului. Cu toate acestea, poprirea a fost făcută pe contrurile Instituției Prefectului. (…)Nu există raposturi juridice între Comisia de Fond Funciar și Instituția Prefectului” a declarat Carmen Ichim, prefect Buzău.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a atacat decizia în instanţă și încearcă să deblocheze situaţia. Direcția Juridică din cadrul Ministerului de Afaceri Interne a solicitat o cerere de lămurire a dispozitivului hotărârii judecătorești. În acest moment, Instituția Prefectului se află în faza de apel, însă reclamatul a solicitat și alte penalizări, termenul fiind însă suspendat până la data soluționării cazului.

O situaţie similară, legată de nepunerea în aplicare a unui titlu de proprietate emis de aceeaşi Comisie Judeţeană de Fond Funciar, a condus la o sentinţă definitivă de amendare a celei care deţine acum funcţia de prefect și, totodată, de preşedinte al comisiei. Mai precis, actualului prefect i se impută 100 de mii lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 88