Festin culinar la malul mării – Festivalul scoicilor

0
1146

Festivalul Scoicilor, cel mai mare eveniment din acest weekend se află la cea de-a doua ediție și se adresează pofticiosilor, dar nu numai. Evenimentul are loc în perioada 18 și 21 mai, în Piața Ovidiu din Constanța, acolo unde maeștrii bucătari din toată țara gătesc zeci de rețete pe bază de scoici. Aromele mediteraneene plutesc deja în aer,  iar localnicii fac coadă la farfuriile din care aburesc midiile de Marea Neagră.

12 tone de scoici proaspete vor fi pregătite pentru vizitatorii festivalului. Fiecare bucătar are o rețetă lui proprie. Special este că unii dintre ei nu gătesc doar midii  de Marea Neagră.

Anul acesta Festivalul Scoicilor are și un oaspete surpriză. La eveniment va fi prezent prețedintele pizzarilor din Napoli.

Deși pare un preparat sofisticat, în realitate este foarte ieftin și ușor de gătit. Midiile sunt un răsfaț de care te poti bucura chiar și in timpul săptămânii, după o zi de muncă, deoarece se prepară foarte rapid.

Primii care s-au bucurat deja de preparatele de la festival au fost localnicii de la malul marii. Bucătarii pot fi găsiți în Piața Ovidiu din Constanța în tot acest weekend, începând cu ora 10.00 și până seara târziu. Festivalul se va încheia pe 21 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 99