Soluție salvatoare – sensuri giratorii între Brăila și Slobozia

0
1926

După o foarte lungă întârziere, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început lucrările la sensul giratoriu de la Trei Movile, locul unde s-au produs zeci de incidente în trafic după montarea separatoarelor de sens de pe DN 21 Brăila – Slobozia. După cum se ştie, parapeţii de beton amplasaţi, în octombrie 2016, pe mijlocul şoselei, din satul Vărsătura până la podul de la intrarea în satul Albina, au iscat un întreg scandal.

Primii revoltaţi au fost locuitorii din Vărsătura, care s-au văzut obligaţi, dintr-o dată, să ocolească  pe la Trei Movile pentru a putea vira la stânga. Nemulţumiri există în continuare şi din partea agenţilor economici cu puncte de lucru pe platforma industrială a fostului combinat de la Chiscani, ale căror utilaje trebuie să ocolească mai mulţi kilometri pentru a putea intra la bază. Deocamdată se pun pe poziţie stâlpii de iluminat şi se supralărgeşte drumul. Execuţia insulei din mijlocul intersecţiei va demara abia după ce se va obţine un ultim aviz din partea Ministerului Transporturilor. Per total, lucrarea ar trebui să fie gata în cel mult o lună.

În ceea ce privește sensul de girație de la intrarea în statiunea Lacu Sărat, acesta ar trebui, conform calculelor oficialilor locali, să fie gata în urmatoarele luni.

Până atunci însă, conducătorii auto vor fi în continuare obligați să parcurgă kilometri buni până să poată întoarce pe celalalt sens.

Decizia a venit și ca urmare a creșterii numărului de accidente, din cauza parapeților de beton montați pe mijlocul drumului. Cele două sensuri de girație  se vor construi,  unul la intersecția drumului european cu cel județean,  care duce spre localitatea Chișcani și unul la intrarea în stațiunea Lacu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =