Un nou protest spontan la Direcțiile de Finanțe

0
1036

Angajaţii direcţiilor de finanţe au oprit lucrul în această dimineaţă şi pentru câteva ore au ieşit în faţa sediilor pentru a protesta împotriva inechităţilor salariale. Legea salarizării nu le-a majorat salariile, iar de la 1 ianuarie 2018 se aşteaptă la scădere a veniturilor cu 25%.

Mult aşteptata lege a salarizării unitare a scos în stradă 3300 de oameni, toți angajații din cele 7 județe ale regionalei Ploiești. Economiştii au făcut calculele şi şi-au dat seama că salariile lor vor scădea odată cu intrarea în vigoare a legii, la 1 iulie. La Ploiești, o parte din cei 400 de angajaţi care lucrează la Direcţia de Finanţe Prahova au ieşit pe scările din faţa instituţiei.

“Protestul nostrum e legat în primul rand de legea salarizării. Prevederile legii salarizării ne arată că începând cu 1 ianuarie 2018 vom avea scăderi de salarii, în condițiile în care noi suntem cei care trebuie să colectăm toate impozitele și taxele să aducem bani mai mulți la buget pentru toate celelalte categorii bugetare” a declarat Aurel Fănică, liderul sidical.

In tara, peste 22.000 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe au oprit lucrul in acesta dimineaţă. Și salariații sistemului vamal din România s-au solidarizat cu colegii din direcțiile regionale ale finanțelor publice.

Tot angajații cer Ministerului de Finanțe și Guvernului să revizuiască grilele de salarizare din proiectul de lege.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 20