Semnal de alarmă. Al 25-lea caz de deces din cauza rujeolei

0
1287
Florian Dorel Bodog, ministrul propus al Sanatatii, este audiat in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 decembrie 2017. ADRIAN PICLISAN/MEDIAFAX FOTO

Încă un semnal de alarmă  privind politica de vaccinare. Boala a fost confirmată la un copil de 2 ani din județul Bihor, localitatea Alesd,

„După cum știți, avem al 25-lea caz de deces de rujeolă, de data aceasta în județul Bihor, (…) din localitatea Alești. Un copil care s-a chinuit foarte mult, care a fost internat în spital, după care a fost externat pe propria răspundere; un copil care trăia acasă fără mamă — mama lui era plecată în străinătate — și care a intrat în contact cu pacienți care au fost bolnavi de rujeolă, un copil de doi ani nevaccinat”, a precizat Bodog, după ce a participat la dezbaterea publică pe tema legii vaccinării, desfășurată la Institutul Național de Sănătate Publică.

Ministrul a precizat că acest caz a fost deja confirmat. „E confirmat serologic, prin analize la Institutul Cantacuzino, și urmează să fie confirmat și necropsic”, a mai spus Bodog.

Ministrul declară că părinții nu pot fi pedepsiși dacă nu își vaccinează copilul, însă vor răspunde dacă i se întâmplă ceva copilului din cauza că nu a fost vaccinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 12