ÎN VARĂ, ÎNCEP LUCRĂRILE

0
2571

Veste importantă pentru şoferii care tranzitează Buzăul. În 2-3 luni, vor începe lucrările de consolidare la podul de la Mărăcineni, care face legătura între Muntenia şi Moldova, pod aflat într-o stare avansată de degradare.
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat de curând că Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului.

Amplasat pe Drumul European European 85, care face legătura între Muntenia şi Moldova, podul de la Mărăcineni, de peste răul Buzău necesită reparaţii majoare, în special pe sensul de mers de la Rm Sărat către Buzău. Reprezentanţii Prefecturii Buzău dau însă asigurări că, prin iulie, încep lucrările de reabilitare la acest obiectiv. Mai precis, lucrările de consolidare vor demara imediat după finalizarea licitaţiilor pentru desemnarea constructorilor.

Specialiştii spun că podul de la Mărăcineni are nevoie de reparaţii capitale, inclusiv la structura de bază. Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului. Podul de la Mărăcineni a fost realizat în 1947, partea metalică, iar dublura, în aval, în anul 1992. În 2005, debitul mare de apă de pe răul Buzău, cauzat de precipitaţiile abundente care s-au abătut asupra judeţului a produs fisuri semnificative la unul din pilonii podului. Din acest motiv, circulaţia în această zonă a fost sistată iar podul metalic reconstruit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =