Știați că?

0
1730

Isaac Newton ar fi murit virgin sau v-ați întrebat vreodată care este modalitatea de purificare a apei? De la curiozități despre rechini și Africa, descoperă 10 informații inedite..

  1. Știați că … în 4 noiembrie 2008, Barack Obama câștiga alegerile prezidențiale? Combinația norocoasă de la loteria din Illinois a fost 666.
  2. Știați că … doctorul Ștefan Odobleja, un mare om de știință român, este recunoscut internațional ca tatăl ciberneticii? Practic, este inventatorul ciberneticii moderne și primul care a spus că cibernetica provine din psihologie.
  3. Știați că …  rechinii au organele reproducătoare în piept?
  4. Știați că … în Thailanda, femeile însărcinate consumă zilnic banane, pentru a avea o naștere ușoară?
  5. Știați că … purificarea apei se face cu ajutorul soluției de clor? Aceasta este folosită de mai bine de 100 de ani, 50 ml de soluție de clor fiind cantitatea necesară pentru a purifica100.000 litri de apă.
  6. Știați că … dependența de Facebook este o boală reală?
  7. Știați că … Isaac Newton ar fi murit virgin? Renumit om de știință englez, alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society, acesta a murit necăsătorit la vârsta de 84 de ani. Viața lui Newton a decurs liniștită, pașnică și monotonă.
  8. Știați că … Africa este mai mare decât China, SUA, India, Mexic și o mare parte din Europa la un loc?
  9. Știați că … unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume este Juancho E. Yrausquin, singurul aeroport al insulei Saba, din Antilele Olandeze? Pista, de doar 396 metri lungime, creează dificultăți piloților în aterizare și decolare.
  10. Știați că … Nadia Comăneci a primit primul 10 din istoria gimnasticii la Montreal în 1976?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 34