BUZĂU: DUPĂ 2 ANI DE PAUZĂ, SE REIA LUCRUL PE ȘANTIERELE ARHEOLOGICE

0
2070
Foto cu caracter ilustrativ

Echipele de arheologi de la Muzeul Județean de Istorie Buzău vor relua cercetările la patru șantiere arheologice din județ, considerate de importanță majoră pe plan național și chiar internațional.

Este vorba despre siturile de la Pietroasele, Gruiul Dării, Târcov și Cârlomănești, acolo unde săpăturile se vor relua după doi ani de pauză. Una dintre cele mai dificile provocări ale arheologilor buzoieni va fi explorarea șantierului de la Târcov, comuna Pârscov, într-o zonă greu accesibilă. În punctul ”Piatra cu Lilieci”, se află în cercetare o așezare din Epoca Bronzului și una fortificată geto-dacică, din secolul I î.e.n.

Șantierele arheologice vor fi deschise începând cu luna iunie și lucrările se vor încheia în octombrie. Elevii și studenții pasionați de acest domeniu sunt așteptați să viziteze, la vară, în cadru organizat, cele patru șantiere arheologice din județ.

Rezultatele cercetărilor vor fi publicate în revista „Mousaios”, editată an de an de Muzeul Județean Buzău, iar unele dintre obiectele descoperite vor fi expuse în cadrul muzeului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 39