Salvamont Prahova avertizează: risc mare de avalanșe pe traseele montane

0
1843

Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova informează că riscul de avalanşă la altitudini de peste 1.800 de metri este mare, în condiţiile în care, în ultimele zile, a nins abundent, iar stratul nou de zăpadă este instabil.

Potrivit unui comunicat al Salvamont transmis, luni, de Prefectura Prahova, în zona montană a judeţului se înregistrează risc mare de avalanşă, de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, şi risc însemnat (gradul 3) la altitudini sub 1.800 de metri.

„Stratul nou de zăpadă este puţin stabilizat şi cu coeziune slabă cu cel aflat dedesubt. Pe văi sunt depozite însemnate, declanşarea avalanşelor este posibilă chiar şi la slabe supraîncărcări, pe pantele suficient de înclinate fiind posibile şi declanşări spontane”, se arată în comunicatul citat.

Salvamontiştii reamintesc, de asemenea, că toate traseele montane interzise în sezonul de iarnă din Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş rămân închise.

„Sfătuim turiştii să nu se aventureze în aceste zone, pentru a evita riscurile inutile, iubitorii muntelui putând face drumeţii pe traseele marcate aflate la baza muntelui deschise tot timpul anului”, precizează Salvamont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 24