UPDATE – ÎCCJ: DRAGNEA NU SCAPĂ DE CONDAMNAREA PRIMITĂ ÎN DOSARUL ”REFERENDUMUL”

0
2593

Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea decide astăzi dacă admite contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul „Referendumul”, pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar motivarea nu a fost semnată de preşedintele completului, Livia Stanciu.

Liviu Dragnea a primit doi ani de închisoare cu suspendare, după ce instanța l-a găsit vinovat de fraudarea votului din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

La un an de la condamnare, Dragnea acuză că motivarea sentinţei a fost ilegală. El reclamă că documentul a venit târziu şi nu a fost redactat de judecătoarea care a condus completul.

Dacă judecătorii de la Înalta Curte vor admite contestaţia, specialiştii spun că s-ar putea ajunge chiar şi la rejudecarea dosarului. Asta ar însemna că decizia definitivă de condamnare ar putea fi anulată.

 

UPDATE – ÎCCJ a respins definitiv contestaţia lui Dragnea, astfel că liderul PSD rămâne cu condamnarea definitivă la 2 ani de închisoare cu suspendare, primită în dosarul „Referendumul”. Ca urmare, dacă Dragnea va mai fi condamnat şi în alt dosar, precum cel legat de abuzul în serviciu, pe care l-ar fi comis prin angajarea fictivă a fostei soţii, Bombonica Prodana, la DGASPC Teleorman, liderul social-democrat ar putea ajunge în spatele gratiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 74