Cum să faci față alergiilor în luna aprilie

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1407

Cel mai frumos anotimp al anului aduce, pe lângă o paletă de culori şi miresme, și o serie de bătăi de cap pentru persoanele alergice. Indiferent că este vorba de alergia la polen, praf sau anumite alimente, există soluții ca să le faci față cu brio.

Ai grijă de sistemul tău imunitar

Imunitatea ta recunoaște polenul ca fiind o substanță periculoasă pentru organismul tău, tocmai din acest motiv transmite semnale precum strănutul, mâncărimile de nas, ochi sau piele.

Este indicat să ai grijă de cantitatea de polen din aer când ieși afară, mai ales că aceasta este mai ridicată după-amiaza, scăzând în intensitate spre seară. Un aspect neplăcut este acela că polenul din aer poate rămâne blocat pe lentilele de contact, astfel că în acest caz este bine să ai în permanență ochelari de soare care să îți protejeze ochii.

Iată câteva dintre cele mai bune remedii pentru creşterea imunităţii:

 

Apelează cu încredere la antihistaminice

Este foarte important ca dimineața, înainte să ieși din casă, să iei antihistaminice și să nu aștepți până în clipa în care deja sunt prezente simptomele de alergie la polen.

Dacă alergia ta este mai ales la florile care înfloresc primăvara, atunci cu două săptămâni înainte de deschiderea lor este bine să folosești un spray nazal. Această perioadă corespunde mai mult primei săptămâni din aprilie.

 

Izolează-ți casa

Cea mai bună modalitate să te protejezi de alergiile primăvăratice este să ții geamul închis pe timpul zilei și, cum ai ajuns acasă, să pui hainele purtate pe stradă direct în mașina de spălat. La fel ar fi bine să procedezi și dacă ai animale de companie. Ele trebuiesc spălate cât mai des, deoarece polenul poate rămâne lipit de blana lor.

 

Apelează la terapiile alternative

O alternativă sănătoasă la antihistaminice este acupunctura, cu ajutorul căreia îți poți curăța căile nazale și întări imunitatea, oferindu-ți un echilibru stabil pentru tot organismul.

Cu cel puțin una-două săptămâni înainte să înflorească florile apelează la acupunctură.

Dieta este un element-cheie

Poate ți se pare bizar, însă alimentele pe care le consumi te pot ajuta să ai o imunitate bună pe tot parcursul anului și mai ales în această perioadă. Evită lactatele, alimentele reci, procesate și foarte condimentate. Acestea favorizează apariția mucusului. Evitându-le vei putea să te bucuri de o respirație nazală mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 78