Tratamente naturale care grăbesc vindecarea tăieturilor

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1703

Multe persoane, din cauza agitației, ajung să se confrunte cu mici tăieturi sau cu nevoia de a elimina cicatricea lăsată. Înainte să apelezi la tratamente scumpe, dacă medicul ți-a confirmat că rana nu prezintă o infecție, este bine să apelezi la remediile naturiste care îți sunt la îndemână.

Cicatricile pot fi adesea provocate de tăieturi, zgârieturi sau chiar și post-operator. Deși din punct de vedere medical, ele nu reprezintă un risc pentru sănătatea ta, acestea pot contribui la scăderea stimei de sine.
Astăzi, pe piață se găsesc diverse tratamente cosmetice care vin în ajutorul tău, ajutând la hidratarea și diminuarea aspectului neplăcut lăsat de inesteticile cicatrici.

Tratament naturist pentru leziunile minore ale pielii

Un produs ecologic benefic pentru toate tipurile de piele, cu proprietăți dezinfectante și antiinflamatoare, care poate fi folosit inclusiv pentru tratarea pielii delicate a copiilor.

Ceara de albine este recunoscută pentru proprietățile sale emoliente și antiseptice, fiind ingredientul de bază care hrănește și vindecă pielea.

Pentru un efect și mai bun, vine în completare untul de cacao, intens hidratant și bogat în antioxidanți.

Atât vitamina E, cât și gălbenelele sunt două produse cunoscute pentru efectul de reîntinerire a pielii.

Proprietățile antiseptice și antiinflamatoare ale gălbenelelor ajută la tratarea problemelor pielii, acestea fiind utile inclusiv în cazul psoriazisului.

După ce prepari această cremă, poți să o folosești cu succes pentru tratarea arsurilor superficiale, a tăieturilor și a oricărui alt tip de leziune de la nivelul pielii.

Tătăneasa are efect cicatrizant

Alantoina substanța activă a tătănesei favorizează cicatrizarea și regenerarea rapidă a pielii dar și a mucoaselor, este benefică în sudarea rapidă a fracturilor dar și în remisia tumorilor maligne și benigne.

Tinctura de tătăneasă

Pentru preparare, îți sunt necesare 20 de linguri rase de pulbere de plantă, peste care trebuie să adaugi alcool de 75 grade suficient cât să cuprindă pulberea și să o lași la macerat timp de 10 zile. Apoi poți să o storci și să o păstrezi în sticluțe mici și la nevoie să apelezi la ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 74