PROCESIUNI DE FLORII ÎN BUZĂU ȘI FOCȘANI

0
1299

În ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează sâmbătă, 8 aprilie, tradiționalele procesiuni de Florii în municipiile Buzău și Focșani.

La Buzău, evenimentul va începe la ora 16.30 lângă biserica Sf. Filofteia din Parcul Crâng, după care credincioșii vor pleca în procesiune pe traseul Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Unirii – Str. Obor – Catedrala Arhiepiscopală ”Înălțarea Domnului”.

IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va oficia slujba de sfințire a icoanei praznicului și binecuvântare a pelerinilor, iar în aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

La Focșani, procesiunea de Florii va avea ca puncte de plecare biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de pe Bd. Independenței (ora 17:30) și biserica ”Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Cartierul Sud (ora 17:00). De acolo, credincioșii vor porni în procesiune până la biserica ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii, unde un sobor de preoți în frunte cu pr. Ioan Șolea, delegat de IPS Ciprian, va oficia Vecernia cu Litie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =