PASIONAŢII DE RAFTING, TOT MAI ATRAŞI DE PROVOCĂRILE OFERITE DE RÂUL BUZĂU

Material realizat de LEONARD BUNILĂ

0
1797

Odată cu venirea primăverii, s-a deschis și sezonul de rafting pe râul Buzău! De acum și până spre sfârșitul toamnei, pasionații de rafting vin din toate colțurile țării în zona de munte a Buzăului, pentru a se aventura pe apele repezi ale râului.

Așa s-a întâmplat și weekend-ul trecut când, în zona Nehoiu, s-a desfășurat o importantă competiție națională de rafting. Este vorba de „Buzău X Race 2017”, eveniment care a adunat zeci de pasionati ai acestui sport din toată țara. Concurenții au avut de parcurs un traseu de 14 kilometri, cu un grad de dificultate destul de ridicat și cu obstacole la tot pasul.

„Buzău X Race 2017” este o competitie sportivă privată, având ca probă de concurs coborârea contra-cronometru pe râul Buzău, pe un traseu semnalizat corespunzător de către organizatori. Participanții spun că evenimentul de la Buzău este o experiență de neuitat.

În acest weekend, tot la Nehoiu, va avea loc un alt eveniment important pentru comunitatea caiaciștilor din România. Este vorba despre prima ediţie a Campionatului Naţional de Rafting, concurs care se va desfăşura pe râul Buzău. Această competiţie constituie și un criteriu de selecţie pentru Campionatul European de Rafting: primele două echipe clasate vor reprezenta România la turneul european.

În zona de rafting din dreptul localității Nehoiu, apa curge mai repede decât în alte zone. Locaţia este potrivită pentru începători care doresc să experimenteze senzaţia raftingului şi să se pregătească pentru râuri cu grad de dificultate mai ridicat. Potrivit specialiștilor, râul Buzau oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 70