Știați că… ?

Material realizat de Loredana Lupu

0
1771

Știați că doar 10% dintre români fac parte din pătura înstărită sau v-ați întrebat vreodată care sunt cei mai scunzi munți din România? De la curiozități despre musca domestică și creierul uman, descoperă 10 informații inedite..

  1. Știați că … există peste 28.000 de specii de pești în lume?
  2. Știați că … potrivit unui sondaj de opinie, Lunea este tristă, Marțea este groaznică, Miercurea e îngrozitoare și abia cea de-a patra zi, le aduce oamenilor puțină fericire? De altfel, Joi este văzută drept noua Vineri.
  3. Știați că … răsfoirea unui ziar în locul butonării telecomenzii de la tv face diferența dintre cei mai/ și cei mai puțin fericiți oameni? Cel puțin asta susține un studiu realizat de către Universitatea din Maryland care a analizat modul în care își petrec timpul liber peste 30.000 de oameni.
  4. Știați că … conform unui sondaj recent, doar 10% dintre români fac parte din pătura înstărită?
  5. Știați că pinguinii Gentoo își cer viitoarele „soții” aducându-le o bucățică de stâncă, atent aleasă?
  6. Știați că … globul pământesc este în fiecare secundă ținta a 100 de trăsnete?
  7. Știați că … musca comună sau domestică trăiește de la 10-14 zile până la o lună, în condiții favorabile? Sunt multe specii de muște, dintre care cea mai efemeră trăiește 1-2 zile.
  8. Știați că … cel mai adânc lac de pe Pământ este Lacul Baikal, din Siberia? Acesta are mai bine de 1,7 Km adâncime, iar apa de aici reprezintă aproximativ 20% din apa „dulce” aflată în stare lichidă de pe Pământ.
  9. Știați că … câteva picături de zeamă de lămâie puse în nări desfundă nasul, fără să dea dependență? Tratamentul este cam neplăcut, dar sigur.
  10. Știați că cei mai scunzi munți din România sunt Munții Măcin din Podișul Dobrogei, atingând o altitudine de 467 metri?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 19