800 DE ELEVI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL ”B.P. HASDEU” IMPLICAȚI ÎNTR-O AMPLĂ ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE

0
1375

Pe fondul indiferenței autorităților locale, majoritatea zonelor de periferie ale municipiului Buzău s-au transformat, în ultimii ani, în adevărate gropi clandestine de gunoi, sutele de tone de deseuri menajere sau de materiale de construcții oferind un peisaj dezolant.

Unul dintre locurile preferate în ultimii ani pentru depozitarea ilegală a gunoaielor este câmpul de la marginea cartierului Micro 14, la capătul liniei autobuzului 7, unde numeroși locuitori din zonă se debarasează de resturile menajere, ambalajele, dar și cărămizile, tencuiala și alte materiale rezultate în urma demolărilor sau renovărilor, toate fiind transportate cu mașinile și, mai ales, cu căruțele.

În cadrul unei ample acțiuni de ecologizare, programată pentru dimineața zilei de sâmbătă, 1 aprilie, 800 de elevi ai Colegiului Național ”B.P. Hasdeu” din Buzău se vor implica voluntar în programul curățeniei de primăvară a orașului, adunând gunoaiele aruncate în zona străzii Veteranilor din Micro 14.

Pe parcursul a două ore, în intervalul 9.00-11.00, adolescenții se vor strădui să redea aspectul civilizat al acestui loc, beneficiind de sprijinul logistic al firmei de salubritate RER Ecologic Service, care le va pune la dispoziție mănuși de lucru, saci pentru colectarea gunoiului și va asigura transportul deșeurilor colectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =