Avertisment OMS: România trebuie să ia măsuri urgente pentru a stopa extinderea rujeolei

0
1301

Rata de vaccinare antirujeolică în România, la copiii cu vârsta sub un an, a scăzut la aproximativ 50 %, potrivit statisticilor, iar refuzul părinților de a-i vaccina nu este deloc justificat, deși efectele secundare se înregistrează foarte rar, după cum afirmă specialiștii.

Din ianuarie 2016, până în prezent, în țara noastră au fost înregistrate circa 4000 de cazuri de rujeolă la copii și, mai grav, 17 dintre aceștia au murit. Din anchetele epidemiologice efectuate de specialiști, a rezultat că virusul rujeolic ar fi fost adus probabil din Italia și, pe fondul existenței unui număr însemnat de copii nevaccinați, în România a cunoscut o răspândire galopantă. A doua țară, ca număr de cazuri raportate, este Italia – cu 850 de îmbolnăviri.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății avertizează țara noastră să ia măsuri imediate pentru a ține sub control îmbolnăvirile și pentru a preveni apariția altor cazuri, România devenind ”exportatoare” de rujeolă în Uniunea Europeană și existând un risc ridicat de declanșare a unei epidemii de proporții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =