RECOLTĂ BOGATĂ DE PROIECTILE NEEXPLODATE LA ISU VRANCEA, ÎN ULTIMELE ZILE

0
1135
Opt elemente de muniție neexplodată au fost ridicate de specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea în intervalul 24-26 martie a.c. Acestea au fost ridicate din localităţile Pufești, Garoafa, Rădulești și Petrești, misiunile fiind anunţate prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul comun I.S.U. – Ambulanţă.
În cursul zilei de vineri, 24 martie a.c., în jurul orei 09.00, pirotehniştii s-au deplasat în localitatea Pufești. Aici au fost identificate două proiectile perforante trasor de calibru 76 mm, descoperite de un cetăţean în timp ce efectua lucrări agricole. În jurul orei 15.20, o altă misiune a avut loc în aceeași localitate, unde în condiții similare s-a descoperit un proiectil exploziv de calibru 76 mm. În aceeași zi, din satul Răduleşti, comuna Vânători, s-a ridicat un proiectil exploziv calibru 152 mm.
Sâmbătă, 25 martie a.c., specialiştii pirotehnişti s-au deplasat în satul Străjescu, comuna Garoafa, pentru a ridica 2 proiectile explozive de calibru 76 mm, descoperite de un cetățean într-o pădure de pe raza localității.
Duminică, 26 martie a.c., alte 2 proiectile explozive de calibru 76 mm au fost ridicate din comuna Vânători, satul Petreşti. În toate aceste cazuri, muniţia neexplodată a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii. Deoarece îmbunătăţirea vremii permite efectuarea lucrărilor agricole, în această perioadă numărul cazurilor în care sunt descoperite elemente de muniţie neexplodată este în creştere. Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii acestora, reamintim că nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte.
Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată imediat la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 85