Ministrul Justiției anunță miercuri rezultatul evaluării șefilor de la Parchetul General și DNA

0
1411

Anchetele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Direcției Naționale Anticorupție privind modul de elaborare a celebrei Ordonanțe 13 privind modificarea Codurilor penale și, mai ales, decizia CCR prin care s-a constatat un conflict juridic de natură constituțională între DNA și Guvern, l-au determinat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, să anunțe acum 2 săptămâni că va face o evaluare a activității celor două instituții:

”Prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiției, voi face o fundamentare, o evaluare a activităților desfășurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA, pe de altă parte. Și atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituțiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuția cu dânșii și voi face această evaluare pe două direcții, voi stabili măsurile pe care le voi lua și voi comunica presei hotărârea pe care o voi lua”, afirma la acel moment Tudorel Toader.

La jumătatea lunii martie, ministrul Justiției a avut o primă întâlnire cu procurorul general Augustin Lazăr, dar a evitat un răspuns clar în momentul când jurnaliștii l-au întrebat dacă, în cadrul evaluării anunțate, ar fi avut vreo întrevedere și cu șefa DNA, Laura Kovesi.

În ce privește amânarea cu 2 zile a anunțului pe care trebuia să-l facă astăzi după evaluarea activității celor două instituții, Toader a declarat: ”Am făcut evaluările, cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles. Astăzi voi avea o întrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele prânzului, voi organiza o conferință de presă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 87