INFRACTORI SPECIALIZAȚI ÎN CRIMINALITATE INFORMATICĂ, PRINȘI DE POLIȚIȘTI: PREJUDICIU – 500.000 DE EURO

0
1148

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Buzău au efectuat 11 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele mai multor membri ai unei grupări specializate în infracţiuni informatice.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada 2014 – 2017, nouă persoane din municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, ar fi constituit un grup infracţional organizat care, prin metoda ”phishing”, ar fi transferat sume importante de bani din conturile unor cetăţeni din diferite ţări către conturi deschise la bănci din România.

Pentru a putea retrage sumele transferate, cei în cauză ar fi folosit cardurile unor persoane din Bucureşti şi Buzău, pe care, în schimbul unor sume de bani, le–ar fi determinat să-şi deschidă conturi la anumite unităţi bancare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 10 grame de cannabis, mai multe carduri bancare, sume de bani, laptop-uri şi documente. De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a două apartamente şi a 4 autoturisme.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de euro. Nouă persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Buzău, pentru audieri. La activități au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, precum şi jandarmi.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fraudă informatică, acces neautorizat la un sistem informatic şi fals informatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =