PRAHOVA: FEMEIA CONDAMNATĂ PE NEDREPT PENTRU CRIMĂ CERE CA DETENȚIA SĂ-I FIE CONSIDERATĂ VECHIME LA PENSIE

0
1597

Viorica Vișan, femeia din Comarnic, judetul Prahova, care a stat în închisoare mai bine de zece ani pentru o crimă pe care o comisese în realitate fiul acesteia, se luptă în instanță cu statul pentru un venit care să-i asigure traiul de zi cu zi.

Viorica Vişan a fost ieri la Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu avocaţii săi, pentru a obţine recalcularea pensiei. Femeia, în vârstă de 68 de ani, a fost achitată de statul român după ce fiul său a recunoscut că el şi-a omorât bunica. Din cauza faptului că, în perioada în care a fost închisă, femeii nu i-a fost calculată vechimea în câmpul muncii, deşi a lucrat la infirmeria penitenciarului, pensia acesteia este de doar 400 de lei, bani din care, spune Viorica Vişan, nu poate trăi.

În 1994, aceasta a fost acuzată de crimă împotriva soacrei sale. Femeia a povestit că procurorul care s-a ocupat de dosarul ei nu a avut probe concrete împotriva ei, ci doar mărturiile vecinilor care au declarat că cele două nu se înţeleg. A fost condamnată la 17 ani de închisoare, soţul a divorţat, iar cei trei copii ai ei au fost crescuţi de rude. În 2007, fiul femeii, Florin Vişan a recunoscut că şi-a ucis bunica, dar mama sa ieşise deja de 3 ani din penitenciar. A urmat un alt proces, în care femeia a fost achitată, iar băiatul ei a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Curtea de Apel Ploieşti i-a ieri admis apelul și a decis ca reclamantei să i se recalculeze pensia cu luarea în calcul, ca vechime în muncă, a perioadei 21 octombrie 1994 – 8 octombrie 2004, în care a fost privată de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 87