Trucuri pentru a învinge astenia

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1179

Senzaţia permanentă de oboseală, iritabilitatea, schimbările frecvente de dispoziţie, sensibilitatea emoţională, tulburările de somn şi lipsa de concentrare sunt cele mai frecvente simptome ale asteniei. Această stare apare în perioadele de convalescenţă sau la trecerea de la un sezon la altul, dar nu trebuie să uităm că avem la îndemână şi câteva remedii care ne vor ajuta să ne menţinem buna dispoziţie:
Mierea
Ai nevoie de: 1 cană şi jumătate cu miere, 1 cană cu stafide fără sâmburi, 2 lămâi, 1 cană cu nuci, 1 cană cu caise uscate.
Mărunţeşte ingredientele în maşina de tocat, apoi amestecă-le cu mierea. Remediul se administrează de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.
Vinul roşu
Ai nevoie de: 350 ml de vin roşu de casă, 150 ml suc de aloe şi 250 g de miere.
Amestecă toate ingredientele, pune-le într-un borcan şi lasă-le la frigider pentru 4-5 zile. Din amestec, ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Seminţele de pătrunjel
Ai nevoie de: 1 lingură de seminţe de pătrunjel, 2 căni cu apă clocotită.
Toarnă apa peste seminţele de pătrunjel şi fierbe amestecul 30-40 de minute. Lasă să se răcească, apoi strecoară decoctul. Se administrează câte 2 linguri de amestec, de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.

Ţelina
Ai nevoie de: 30 g rădăcină de ţelină, 500 ml de apă.
Pune la fiert în apă ţelina tăiată în bucăţi. Lasă să fiarbă 20-30 de minute, până îşi înjumătăţeşte volumul. Când se răceşte, strecoară conţinutul şi bea-l de 2-3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă.
Genţiana
Ai nevoie de: 10 g de rădăcină pisată de genţiană, 500 ml de apă.
Amestecă rădăcina de genţiană cu apa şi pune-o la macerat în apă pentru 24 de ore. Strecoară şi bea câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese.
Leac pe bază de cafea
Ai nevoie de: 1 linguriţă de flori de păducel, 1 linguriţă de gălbenele, 1 linguriţă de brusture, 1 linguriţă de frunze de rozmarin, 1 linguriţă de cafea măcinată, 500 ml de apă.
Toarnă apa clocotită peste ingrediente şi lasă la infuzat 2-3 ore. Strecoară amestecul şi bea din el de 2 ori pe zi, după fiecare masă.
Amestec de plante
Ai nevoie de: 1 linguriţă de lavandă, 1 linguriţă de conuri de hamei, 1 linguriţă de flori de tei, 500 ml de apă clocotită.
Toarnă apa clocotită peste plante şi lasă la infuzat 20 de minute. Bea câte o cană înainte de fiecare masă principală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here