Încă un retailer important din România încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer

0
1537

Brico Dépôt România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC (Forest Stewardship Council), și nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.

Brico Dépôt România colaborează strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceștia respectă reglementările aflate în vigoare, folosind auditori independenți, dar și că pun în aplicare programele de formare a lanțului de aprovizionare.

”Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC și PEFC” (Programme for the Endorsement of Forest Certification – n.r.) – a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt România, citat de Agerpres.

”De asemenea, lucrăm cu ONG-uri și alți actori ai industriei și societății civile pentru a rezolva cauzele defrișărilor și pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România. În decembrie 2016, am dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat și care sunt preocupați de protejarea pădurilor virgine și a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România” – a mai spus același reprezentant al retailer-ului de home improvement.

Acesta este al treilea retailer de profil care sistează colaborarea cu firma austriacă, acuzată de ONG-uri importante din România și din străinătate că ar fi executat defrișări fără discernământ pe teritoriul țării noastre. Primele firme care au încetat să mai ia comenzi de la controversatul furnizor au fost Hornbach și Leroy Merlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here