Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va inaugura o ceainărie-librărie

Material realizat de LEONARD BUNILĂ

0
1312
Un ansamblu care cuprinde o librărie-ceainărie, o clopotniță și un parc în incinta complexului arhiepiscopal din municipiul Buzău – de acestea se vor putea bucura, în viitorul apropiat, toți buzoienii sau credincioșii care vin în vizită aici.
Este vorba despre un proiect derulat în această perioadă de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, după cum afirmă noul purtător de cuvânt al instituției, pr. Ioan Șolea. Dacă librăria-ceainărie și clopotnița vor funcționa încă din acest an, parcul va fi inaugurat în 2018.
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a anunțat, prin vocea noului purtător de cuvânt, Ioan Șolea, că în viitorul apropiat, buzoienii vor putea să se recreeze în cadrul unui complex care se construiește în această perioadă și care va cuprinde clopotnița, o librărie-ceainărie și un parc. Spațiile amenajate în imediata apropiere a Catedralei arhiepiscopale din municipiu vor avea destinație publică.
”O să fie amenajat un parc, care va avea destinație publică. Spun publică, nu în sensul în care va fi oferit Primăriei, ci în sensul în care va fi deschis publicului. Va fi amenajat și un loc de joacă pentru copii, cu un program de funcționare. Clădirea de lângă catedrală va fi, bineînțeles, clopotnița Catedralei arhiepiscopale, iar la parter va avea o cofetărie și o librărie. Va fi o librărie-ceainărie, un loc de întâlnire al tinerilor. Vor avea loc acolo lansări de carte și alte evenimente culturale, poate și conferințe de presă”, a declarat preotul Ioan Șolea, noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
Dacă ceainăria-librărie și clopotnița vor fi deschise în acest an, cel mai probabil, parcul va fi inaugurat în 2018. Noul parc va fi împrejmuit de vechiul zid al episcopiei, însă va avea câteva deschideri pentru a permite accesul publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =