DECIZIE RADICALĂ A U.E.: CONTROALE OBLIGATORII LA FRONTIERELE SCHENGEN PENTRU TOŢI CETĂŢENII

0
2261

Uniunea Europeană a decis modificarea codului frontierelor Schengen, aprobând introducerea controalelor obligatorii la frontierele externe, inclusiv pentru cetăţenii europeni din zona Schengen.

Măsura va fi aplicată la toate frontierele – terestre, aeriene și maritime – și obligă statele membre ale Spaţiului Schengen să controleze sistematic toate persoanele care trec frontiera externă atât la intrare, cât și la ieșire.

Într-un comunicat al Consiliului UE, se precizează: „Consolidarea graniţelor noastre externe este un instrument important în lupta împotriva ameninţării teroriste şi pentru îmbunătăţirea securităţii cetăţenilor noştri. Controalele sistematice la frontierele externe ne vor oferi mijloacele de a aborda riscuri potenţiale la adresa securităţii interne, inclusiv cele reprezentate de luptătorii străini.”

Verificările se vor face în bazele de date cu documente furate şi pierdute, în sistemul de informaţii Schengen şi în alte baze relevante. Codul revizuit urmează să intre în vigoare la 20 de zile după publicarea în Monitorul Uniunii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =