BUZĂU: PANĂ DE CURENT, UN CARTIER ÎN BEZNĂ; LOCATARII SUNT REVOLTAŢI DE BATJOCURA FURNIZORULUI DE ELECTRICITATE

0
2265

Duminică seară, după orele 21.00, zeci de blocuri din cartierul buzoian Nicolae Bălcescu au rămas pe întuneric, după o primă pană de curent care a durat aproape 30 de minute. La un moment dat, alimentarea cu energie electrică a fost reluată, dar numai pentru vreo 5 minute, întrucât a urmat o nouă oprire de 5 minute şi o a treia, care a durat 10 minute, moment în care locatarii au decis să-şi scoată frigiderele şi alte electrocasnice de valoare din priză, pentru ca joaca de-a „uite lumina, nu e lumina” să nu le distrugă.

În cele din urmă, la orele 22.15, situaţia a revenit la normal, dar abonaţii casnici ai societăţii Electrica au mai aşteptat o vreme, până să stingă lumânările pe care le-au folosit ca să nu orbecăiască prin casă.

Cartierul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău este afectat frecvent de astfel de întreruperi ale curentului, iar miile de locatari din zonă nu primesc niciodată explicaţii cu privire la motivele care le generează. Ei spun că, de cele mai multe ori, penele de electricitate au loc fie seara, când activităţile casnice sunt în plină desfăşurare, fie dimineaţa devreme, când se pregătesc să plece la serviciu, astfel că sunt nevoiţi să renunţe la duşul sau bărbieritul matinal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =