SUTE DE ELEVI CU DEFICIT DE VEDERE VOR BENEFICIA DE O IMPRIMANTĂ BRAILLE PENTRU A ÎNVĂŢA MAI UŞOR

0
1904

Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău a lansat de curând un apel public către toţi cei ce doresc să contribuie cu donaţii băneşti, pentru dotarea unităţii şcolare cu o imprimantă modernă de tip Braille. La acest liceu învaţă, în prezent, aproximativ 120 de elevi din 20 de judeţe ale ţării, însă după cum spune conducerea şcolii, noul echipament pe care intenţionează să-l achiziţioneze, va facilita procesul educativ pentru multe generaţii viitoare de copii nevăzători. Mai exact, cu ajutorul acestui echipament care converteşte scrierea obişnuită în limbajul tactil descifrat de persoanele nevăzătoare, cadrele didactice vor putea elabora fişe de lucru şi manuale şcolare, cele vechi fiind atât de uzate, încât literele în relief mai pot fi percepute doar cu mare greutate de către elevi.

Primii care au sărit în ajutorul copiilor cu dizabilităţi au fost maratonistul buzoian Daniel Nica, fost participant la competiţia africană intitulată Maratonul Nisipurilor şi patron al unui lanţ de magazine care comercializează produse naturiste, şi Centrul European pentru Integrare Socio-Economică, demarând o campanie denumită „Maratonul Luminii”. Pe lângă mediatizarea problemelor cu care se confruntă elevii nevăzători, un alt mod în care aceştia şi-au propus să trezească interesul publicului a fost anunţarea, de către maratonistul Daniel Nica, a intenţiei de a stabili sâmbătă un record naţional fără precedent: alergarea timp de 12 ore pe o bandă, la un club de fitness din Buzău, pe distanţa de 100 de kilometri.

Chiar dacă suma necesară cumpărării imprimantei Braille a fost strânsă în aproximativ două săptămâni, maratonistul Daniel Nica este hotărât să îşi ducă până la capăt iniţiativa, iar până atunci, elevii nevăzători de la liceul din Buzău fac repetiţii susţinute pentru un spectacol pe care îl vor dedica tuturor celor care i-au susţinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 49