PIAŢA VICTORIEI: APROXIMATIV 500 DE PĂRINŢI ŞI-AU SCOS COPIII LA JOACĂ ÎN FAŢA GUVERNULUI

0
1301

Anunţurile unor lideri PSD privitoare la posibilitatea acordării unor sancţiuni celor care vin cu copiii la protestele de stradă din Piaţa Victoriei nu au avut darul de a-i intimida pe bucureştenii care ies în stradă zilnic, de aproape 3 săptămâni. Profitând de vremea tot mai caldă, aproximativ 500 de părinţi cu copii s-au adunat în faţa Guvernului după orele prânzului, spre bucuria celor mici care şi-au găsit imediat de joacă: în timp ce unii se fugăresc, se plimbă cu tricicletele sau desenează cu cretă colorată pe asfalt şi joacă şotron în spaţiul delimitat cu ajutorul gardurilor aduse de jandarni, cei mai mici sunt plimbaţi cu cărucioarele sau în port-bebe-uri de către mamele şi taţii lor, cel mai des întâlnit mesaj fiind „REZISTĂM”.

Nu doar bucureştenii s-au mobilizat să iasă în stradă astăzi. În Piaţa Sfatului din Braşov, părinţii s-au chemat unii pe alţii să-şi aducă micuţii pentru o „lecţie de educaţie civică”, în timp ce timişorenii vor protesta în Piaţa Victoriei din municipiul de pe Bega, animaţi de sloganul „Hrănim porumbeii, nu corupţia!”.

Alte manifestaţii sunt anunţate să aibă loc în Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Sibiu sau Iaşi. Nici diaspora nu rămâne indiferentă la intenţiile Guvernului PSD-ALDE de acum 3 săptămâni de a schimba legislaţia penală: mii de români din Franţa şi-au anunţat participarea în cursul zilei de duminică la un miting de protest împotriva corupţiei din România, alte acţiuni de acelaşi gen urmând să aibă loc la Londra, Luxemburg, Bruxelles si Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 43