UPDATE: TREI INCULPAȚI DIN DOSARUL LUI DRAGNEA ȘI-AU RECUNOSCUT FAPTELE

0
1331

La termenul de astăzi, magistrații Instanței Supreme instanța i-a întrebat pe inculpații din procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu, dacă doresc să se prevaleze de dreptul la tăcere sau să dea declarații pe parcursul procesului, dar și dacă doresc să fie judecați prin procedură simplificată, trei dintre aceștia recunoscându-și faptele.

Astfel, inculpata Adriana Botorogeanu, care la data faptelor era funcționar în cadrul DGASPC Teleorman, a transmis prin avocatul său o cerere prin care își recunoaște faptele și dorește să fie judecată prin procedură simplificată. Apărătorul său a susținut în fața instanței că aceasta este bolnavă și nu se poate prezenta la proces. De asemenea, și Gheorghe Nicușor, la data faptelor fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare de la DGASPC Teleorman, dar și Anisa Stoica, care era funcționar la DGASPC Teleorman, le-au cerut magistraților să fie judecați prin procedură simplificată, recunoscând acuzațiile care li se aduc.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea le-a spus magistraților că nu dorește judecarea prin procedură simplificată, întrucât se consideră nevinovat: „Am înțeles învinuirile care mi se aduc și nu este necesar să mi se aducă explicații suplimentare. (…) Vreau să fiu audiat ulterior. (…) De asemenea, nu solicit aplicarea procedurii simplificate de judecată, deoarece mă consider nevinovat”, le-a spus Dragnea judecătorilor.

Alături de liderul PSD, alte cinci persoane implicate în dosar au declarat că se consideră nevinovate și că doresc judecarea prin procedură normală, cerând să fie audiate pe parcursul procesului. Următorul termen de judecată a fost stabilit de magistrați pentru data de 28 martie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 + = 94