APEL UMANITAR: O STUDENTĂ LA DREPT, ÎN VÂRSTĂ DE 20 DE ANI, ÎN COMĂ DE PESTE 2 LUNI; TÂNĂRA NECESITĂ URGENT PLECAREA LA TRATAMENT ÎN STRĂINĂTATE

0
9298

Povestea Teodorei Tudose este spusă, pe scurt, de prietenul tinerei – Cătălin Ene – pe rețeaua de socializare Facebook: 

”2015. Teodora este admisă la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, unde, în prima lună de facultate, devine membru al Asociației Studenților în Drept.

2016. Se remarcă ca fiind unul dintre cei mai activi membri, ia premiul de “membrul lunii”, este prezentă la toate evenimentele, iar în tot acest timp are și rezultate foarte bune la examene.

Octombrie 2016. Teo își îndeplinește visul și devine Director al Departamentului Academic din cadrul ASD.

Se trezea cu noaptea în cap și pleca la facultate să învețe. Mergea la cursuri, seminare și însenina ziua prietenilor cu zâmbetul ei. Parcă zbura printre noi cu atât de mult succes.

Seara avea ședințe cu echipa. Coordona “vreo 50” de studenți și pregătea proiecte mari pentru tot anul. Teo era incredibilă.

Sfârșit de noiembrie 2016. Teo acuza tot mai des dureri de cap și stări de disconfort. Se ocupa în continuare extraordinar de învățat și de voluntariat, zâmbea ca de obicei și părea fericită. Vorbeam cu ea și era încă bine.

30 noiembrie 2016. Dureri de cap, stare confuzională, grețuri. Este internată la Spitalul Clinic de Urgență din București. Teo nu mai zâmbește. Teo nu mai răspunde. Teo intră în comă.

Decembrie 2016 – Februarie 2017. Multe investigații, transferuri, crize epileptice, o operație, multe încercări de tratament. Când răspunde pozitiv, când este în regres. Teo nu ne răspunde nouă, dar nu răspunde nici tratamentului.

12 februarie 2017. Teo este tot în comă. Suferă de encefalită autoimună într-o formă foarte rară. Medicii spun că este al doilea caz din România. Encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA și anticorpi AMPA.

Teo încă nu răspunde.
Dar noi vrem să răspundă.”

Familia Teodorei are nevoie urgentă de 15.000 de euro pentru a-i asigura transferul în străinătate, urmând ca alte sume de bani să fie necesare pentru tratament și recuperare.

 

DONAȚII pentru salvarea Teodorei se pot face după cum urmează:
1. Cont bancar:
RO86BTRLRONCRT0212392801 (Tudose Leonard Ramon – tatăl Teodorei);

2. Prin reprezentanții studenților din cadrul Facultății de Drept a Universității din București (lista se regăsește în descrierea paginii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 60