Ai hipertensiune sau anemie? Mănâncă mai des smochine!

Articol de DANIEL ȚIGLEANU

0
1063
SONY DSC

Îți sunt de ajuns o mână de smochine uscate pe zi pentru a-ți normaliza tensiunea arterială și pentru a-ți asigura necesarul de minerale și fibre.

Conțin magneziu și potasiu benefice pentru inimă

Magneziul și potasiul pe care ți le procuri din smochine sunt importante pentru menținerea sănătății inimii. Această combinație de minerale fluidizează sângele, menține tensiunea arterială în limite normale și-ți ajută corpul să asimileze corect calciul, fără ca acesta să se transforme în depuneri pe pereții vaselor de sânge.

Îți asigură necesarul de fier și fibre

Alături de magneziu, potasiu, calciu, smochinele îți acoperă o parte a aportului zilnic de fier. Dacă le incluzi în dietă nu vei avea teamă că riști să faci anemie. Smochinele conțin și fibre solubile esențiale pentru o digestie ușoară și pentru menținerea senzației de sațietate. Fibrelor solubile obținute din smochine sunt benefice și din alte puncte de vedere: reduc glicemia și alungă simptomele sindromului de colon iritabil. Smochinele îți conferă și fibre insolubile cu rol în prevenirea constipației și a obezității.

Previn osteoporoza

Mineralele pe care le conțin smochinele, cum sunt calciul, magneziul, îmbunătățesc densitatea osoasă și scad riscul de boli de oase ca osteoporoza. În plus, smochinele au și vitamina K, în prezența căruia calciul este absorbit și folosit de organism pentru susținerea sănătății oaselor.

Te protejează de bolile oculare

Dintre toate fructele uscate, smochinele conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți de tipul fenolilor care îți asigură o vedere bună.  Din acest motiv, aceste fructe, incluse în dieta copiilor și a vârstnicilor mai ales, asigură sănătatea ochilor și previn pierderea vederii sau boli oculare ca degenerescența maculară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 85 + = 95