DEMISIA MINISTRULUI JUSTIŢIEI NU ÎI MULŢUMEŞTE PE PROTESTATARII DIN PIAŢA VICTORIEI: EI VOR SĂ ADUNE DUMINICĂ UN MILION DE SUSŢINĂTORI

0
1155

Plecarea lui Florin Iordache şi înlocuirea sa cu Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, nu a liniştit nici pe departe spiritele în rândul sutelor de mii de români care, timp de 10 zile, au protestat în Piaţa Victoriei şi în majoritatea oraşelor ţării. După respingerea de către CCR a sesizărilor venite de la preşedintele României, Klaus Iohannis, de la Consiliul Superior al Magistraturii şi, în ultimă instanţă, a celei formulate de Avocatul Poporului, privind neconstituţionalitatea Ordonanţei de modificare a Codurilor Penale, intrarea în vigoare a Ordonanţei 13 depinde acum doar de Parlamentul României, care urmează să dezbată şi să voteze Ordonanţa 14, prin care este abrogat actul legislativ care a generat uriaşele proteste de stradă. În cazul respingerii Ordonanţei 14, Ordonanţa 13 va intra automat în vigoare.

Din acest motiv, cei care îi acuză pe politicienii de la putere că vor să-şi „cureţe” dosarele prin adoptarea acestei OUG sunt hotărâţi să continue protestele, până la înlăturarea actualului Guvern care, în opinia lor, şi-a pierdut orice credibilitate. Conform unor apeluri lansate pe Facebook, participanţii la protestele antiguvernamentale îşi exprimă dorinţa de a organiza, duminică, cel mai mare protest de până acum. Pe pagina evenimentului ce va avea loc în Piaţa Victoriei, a apărut următorul mesaj: „Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 18