UPDATE: GUVERNUL PSD-ALDE A DECIS: ORDONANŢA 13 A FOST ABROGATĂ – COMUNICATUL GUVERNULUI

0
1051

UPDATE – Redăm integral comunicatul Guvernului României, transmis astăzi, la încheierea şedinţei convocate de premierul Sorin Grindeanu:

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi. Totodata, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament.

În urmă cu câteva momente, la Palatul Victoria s-a încheiat şedinţa extraordinară de Guvern convocată astăzi pentru abrogarea Ordonanţei 13, cea privitoare la modificarea Codurilor penale şi care a fost publicată marţi noaptea în Monitorul Oficial. Primul ieşit de la dezbateri a fost ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a confirmat că Ordonanţa 13 a fost abrogată.

Florin IordacheÎn ce-l priveşte pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, Bodog a afirmat că nu s-a luat nicio decizie privitoare la o eventuală plecare a sa din Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha + 70 = 80