IOHANNIS, DUPĂ ȘEDINȚA CSM: PREȘEDINTELE CONSILIULUI, MARIANA GHENA, VA SESIZA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ

0
1082

UPDATE: Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat în unanimitate sesizarea Curții Constituționale în legătură cu existența unui conflict instituțional, după ce Guvernul a adoptat OUG privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat în această dimineață la o ședință de urgență a Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a reunit în plen pentru a discuta situația creată după adoptarea de către Guvernul PSD-ALDE, în cursul serii trecute, a ordonanțelor privitoare la grațiere și modificarea Codurilor Penale. Iohannis a prezidat ședința CSM la finalul căreia a declarat presei că Mariana Ghenea, președintele CSM, este hotărâtă să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la existența unui conflict instituțional între sistemul de justiție și Guvern, în urma adoptării pe furiș a OUG privind modificarea Codurilor penale.

Între timp, câteva sute de persoane s-au strâns de la ora 9.00 în fața Guvernului pentru a protesta față de adoptarea ordonanțelor care au provocat, în ultimele 2 săptămâni, ample mișcări de stradă. Reamintim că, la ședința de Guvern de aseară, când pe ordinea de zi figurau inițial doar 3 proiecte de legi privitoare la bugetul pe 2017, au fost adăugate în ultima clipă și ordonanțele care au generat protestele împotriva grațierii și a dezincriminării abuzului în serviciu în situațiile în care prejudiciul produs este de maxim 200.000 de lei. Ordonanțele adoptate imediat au fost și publicate în cursul nopții în Monitorul Oficial, iar zeci de mii de români au ieșit imediat să protesteze în stradă la București și în alte orașe ale țării după aflarea acestor informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 78